MENY

POPULÆRE STEDER
 TYRKIA

* FERIE i TYRKIA

* KART TYRKIA

* ISTANBUL

* KAPPADOKIA

* PAMUKKALE

* CIRALI/ OLYMPOS

* ANTALYA

* KALEKÖY/ KEKOVA

* DALYAN

* BODRUM

* RUNDTURER

* OM OSS

Solnedgang_Alanya;Tyrkia

Guide Ferie_i_Tyrkia_anbefalinger

 

SKILPADDENE DALYAN

Her finner du  elveskillpadder av ymse slag, landskillpadder , havskillpadder og  til og med Nilen softshellskilpadder . Flere av artene er  utrydningstruede, men her i naturreservatet  blir de godt tatt vare på. Innenfor Iztuzustranden er   området  stengt av med " porter" for å ikke blande de forskjellige artene av skillpadder.

Dalyan Tyrkia

På sørenden av stranden drives et kombinert skillpaddesykehus / forskningssenter, der de skadede skillpaddene blir tatt  hånd om. Dette er  drevet  av universitetet. De plasserer  også ut " hetter" over eggene som havskillpaddene legger  i  sanden, slik de ikke skal bli ødelagte av oss mennesker, som får lov til å være på denne  flotte stranden på dagtid ! :-)Dalyan Tyrkia Dalyan Tyrkia Dalyan Tyrkia

   

 

 

SKILLPADDESYKEHUS IZTUZU DALYAN

På sydenden av Iztuzu Beach har universitetet  et skillpaddesykehus. De driver også forskning her  på skilpaddene, spesielt CARETTA.

 

Caretta Caretta , elveskilpadder, Nilen skillpadde mm i Dalyan

Nilen softshell skillpadde

En liten historie fra Dalyan !

Caretta Caretta , elveskilpadder, Nilen skillpadde mm i Dalyan


Første gang vi besøkte Dalyan bodde vi helt nede ved elven litt utenfor byen. Vi satt og spiste frokost på bryggekanten, og så på båtene som tøffet forbi. Plutselig fikk jeg følelsen av at noen så på meg, og kikket ned. Ca 20 cm ned fra meg var det et hode med nesten bedende øyne. Jeg tenkte først- er dette en sjøløve e.l.. en tyrkisk variant. Så reiste den seg opp mot bryggekanten og jeg så at det var en Nilen softshell skillpadde - ca 1 meter lang og nesten like bred. En fantastisk flott skapning ! Store klør og et lite hode i forhold til kroppen som den kunne trekke inn. Vi så på hverandre ganske så lenge, før den igjen satte kursen ned på elvebunnen. Dessverre hadde jeg ikke kamera, men kun en dårlig mobiltelefon, men har da noen bilder her, og 3 jeg har lånt.
Nilen sofshell skillpadden er utrydningstruet, og man prøver å redde den bl.a i Dalyan. Den lever i brakkvann og ferskvann, spesielt elver. På latin heter den Trionyx triunguis.

 


Jeg har sett etter dem flere ganger siden, men aldri sett dem igjen, men føler meg heldig som fikk dette frokostmøte en dag i Dalyan !
En utrolig skapning jeg gjerne kunne tenkt meg å treffe igjen !

   

En syk Caretta Caretta på skillpaddesykehuset ved Iztuzu

Caretta Caretta , elveskilpadder, Nilen skillpadde mm i Dalyan 

 

   IZTUZU BEACH DALYAN

 

Elveskillpadder finner du i hele området

Det er blandt annet restauranter ved veien til skillpaddesykehuset og Narfabrikken som har store mengder med dem. Her kan du kjøpe loff og mate dem med eller låne en sykkelbåt for å ta en tur i sivene.

 

 

 

 

Her kan du lese mere om Dalyan

DALYAN BY

Dalyan Tyrkia

ELVEN

Dalyan Tyrkia

IZTUZU BEACH

 

SKILLPADDENE

700 mm in carapace length.

ROERNE

KONGEGRAVENE


KAUNOS

 

THERMALE KILDER

RESTAURANTENE

CINAR SAHIL PENSYON

 

INNSJØEN og KÖYCEGIZ

GRANATEPLER¤

 

 Det er ulovlig å kopiere både innhold og bilder  annet enn til privat bruk.
Ved bruk av innhold og  bilder skal Elisabeth Bruheim krediteres.© 2017 copyright Alanyainvest v/ Elisabeth Bruheim

Ansvarlig_Kontaktinfo_ferie_i_Tyrkia